tutor en trainers

20131103 foto tutor MD

 

Marcel Dierselhuis

1948-02-04

Tutor

Yijing Business Academy

md@yjba.nl

M   065 198 7755

Gehuwd (1973), dochter en zoon

 

Standaard CV

Na HBS-B 4-jarige opleiding KMA Breda voor beroeps officier, studie werktuigbouwkunde. Later aangevuld met bedrijfskunde op HS Amsterdam. In 1971 KL verlaten en expertise opgedaan in micro- en nano technologie, aanvankelijk als gereedschap ontwerper voor mechanisaties. Internationale sales ervaring opgedaan. Werkzaam geweest in diverse management functies in het MKB. In 1979 eigen bedrijf gestart micro*montage voor productie van micro-systemen en assemblage machines. Europese afnemers. In 2002 bedrijf afstoten (36 fte en ca. 60 fte bij toeleveranciers) en als consultant gestart. Vanaf 2004 in toenemende mate ingezet voor de begeleiding van Europese projecten op het gebied van micro- en nanotechnologie. Huidige opdrachten lopen door tot 2017.

Persoonlijk CV

Vanaf mijn vroegste jeugd geïnteresseerd geweest in existentiële vragen. Zoekend naar antwoorden o.m. door studie van de biologie, evolutie, astronomie, kwantum fysica, Oosterse en Westerse levensbeschouwingen, mystiek en culturen door de eeuwen heen. Interesse in gnostiek, hermetisme, alchemie, soefi. Kabbala en aanvullende esoterische wijsheid. Bestudering van psychologie (met name C.G. Jung) en leiderschapsvraagstukken.

Heldere en voorspellende dromen gehad, uittredingen ervaren en non-verbale communicatie gevoerd.

Sinds 1972 geïnteresseerd geraakt in de Yijing en daar vanaf 2002 dieper gaande studie van gemaakt, met als leermeester Harmen Mesker. In 2006 besloten om dit instrument voor groei van persoonlijke wijsheid en betere besluitvorming onder de aandacht te brengen van mens en maatschappij en bedrijfsleven en overheid in het bijzonder.

Overtuigd van het leven in een tijd van fundamentele paradigma verschuiving, die zijn weerslag zal vinden in aanpassing van de structuur van onze maatschappij in al haar facetten. Daarbij komt het ondermeer aan op persoonlijke integriteit; het weigeren van medewerking aan een systeem als dat indruist tegen het persoonlijke inzicht.

Mijn passie en drijfveer is bewustzijnsontwikkeling, zowel voor mijzelf als voor anderen.

 

 

20131103 trainer PK

 

Pieter Klein

1953-05-23

Trainer

Yijing Business Academy

pk@yjba.nl

M   06 49828273

Gehuwd (1979)

 

Standaard CV

Na 4 jaar op het klein seminarie te hebben gezeten, heb ik mijn HBS B opleiding afgerond met een diploma. Daarna ben ik aan het werk gegaan. Al mijn volgende opleidingen heb ik naast mijn werk gevolgd: HBO Personeelswerk, Post academische opleiding Strategisch management in de non for profit sector en Academische opleiding Management en Communicatie.

Ik ben al 40 jaar werkzaam in het vakgebied van Personeel en Organisatie. De laatste 20 jaar als zelfstandige. Ik heb interim werk gedaan als hoofd P&O en projecten. De laatste vier jaar richt ik mij vooral op het begeleiden van kleinere organisaties en teams bij het verbeteren van de werkperformance. Daarnaast heb ik de Passieloper ontwikkeld waarmee ik in anderhalf uur de passie van een persoon ontdek en er een compact persoonlijk profiel ontstaat. Ik hou mij voortdurend bezig hoe je passie in individuen, groepen en organisaties kan laten stromen. Dan komen er werkelijk mooie dingen tot stand.

 

Persoonlijk CV

Voor mij is de kern van het P&O-vak een groep mensen die samenwerkend doelen realiseren. Daarin gebeurt van alles. Dergelijke processen fascineren mij in hoge mate.

Voortdurend ben ik mij aan het verrijken om nog meer zicht te krijgen op wat er allemaal speelt in dergelijke samenwerkingen.

Ik heb NLP-opleidingen gevolgd die mij inzicht hebben gegeven in de communicatieprocessen binnen een persoon en tussen personen.

Een prachtige aanvulling was het systemisch werken dat een heel andere laag bloot legt. Hoe werkt het energetische systeem in organisaties en groepen? Welke krachten worden daarin zichtbaar?

In 2012 kwam ik wederom en nadrukkelijk in aanraking met de Yijing. De verbinding tussen de rationele en intuïtieve aspecten in besluitvormingsprocessen boeit mij in hoge mate. Een zeer waardevol tool in de steeds complexere wereld.

Al hetgeen ik heb opgedaan tijdens mijn werk en al mijn opleidingen, helpen mij steeds meer om de organische ontwikkelingen die er voor mij persoonlijk zijn te volgen. En de ontwikkelingen in samenwerkende groepen en organisaties te zien en daarop te anticiperen.

 

 

20131103 trainer PV

 

Pim van de Veerdonk

1957-11-18

Trainer

Yijing Business Academy

pv@yjba.nl

M 06 229 579 44

Samenwonend (1987), dochter en zoon

 

Standaard CV

Na VWO en militaire dienstplicht een jaar Economie (EUR) en daarna Sociologie (RUU). Tijdens eerste baan (opleider/trainer) aangevuld met postacademische modulen Opleidingskunde (RUU) in 1993 en bij volgende baan als Manager P&O met Human Resources Management (EUR) in 1997. Werkzaam geweest als HR Manager bij diverse bedrijven in de chemisch- en grafische industrie en in de technische dienstverlening.

Bij enkele bedrijven in latere fase in een internationale setting (Engels/Amerikaans en Belgisch/Frans). Tenslotte verantwoordelijk vanuit HR als Proceseigenaar voor een grote en complexe SAP-implementatie van 2007-2011. Na reorganisatie in 2011 tijd voor genomen zelfstudie en enkele reizen gemaakt. In 2012 deelgenomen aan de Yijing Pilot en sindsdien geraakt door de toepassingsmogelijkheden van de Yijing in managementtraining en organisatieadvies. In 2013 een consultancybedrijf gestart op HR en IT.

 

Persoonlijk CV

Vanaf de middelbare school belangstelling voor de essentie van het leven, ‘wie zijn we?’, ‘waar gaan we heen?’, ‘waar komen we vandaan?’ Deze belangstelling was als een golfbeweging: de ene keer op de achtergrond en daarna weer op de voorgrond.

Gedurende baan als trainer/opleider onderzoek gedaan naar het combineren van diverse managementmodellen (communicatie, leiderschap, conflicthantering, organisatieproces, besluitvorming, samenwerking, teambuilding, etc.) met persoonlijkheidstyperingen (waaronder ook o.a. astrologie) en de rode draad daarin.

Gedreven door de noodzakelijke eeuwigdurende verandering van de mens en zijn omgeving op een natuurlijke en duurzame wijze. Leidraad is de continue afweging of zaken gestart, aangepast, verbeterd, gemoderniseerd of beëindigd dienen te worden. Centraal staat daarbij de mens. In 2012 ontdekt dat de Yijing een prachtig en geloofwaardig hulpmiddel is bij de afweging van belangrijke beslissingen en aan de basis staat van veel van onze ‘levensvragen’.

Reacties zijn gesloten.